Entry-header image

Polityka Prywatności

Wymagane pola *




§ 1 Wstęp
Niniejsza Polityka Prywatności Polityka Prywatności i Bezpieczeństwa  Danych Osobowych określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych w związku z korzystaniem z usług oferowanych przez Hotel Marina Diana w Białobrzegach.

§ 2 Administrator danych
Operatorem serwisu internetowego www.marinadiana.pl i Administratorem danych osobowych jest Marina Diana Sp. z. o.o. z siedzibą w Białobrzegach (05-127), ul. Wczasowa 24 wpisaną do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000042057, NIP 536-16-85-499, REGON 017292771.

§ 3 Jakie dane osobowe gromadzimy
1. Możemy gromadzić dane osobowe Gościa (Użytkownika) gdy rezerwuje pobyt (bezpośrednio lub za pośrednictwem naszych zaufanych niezależnych partnerów), tworzy konto i korzysta z naszej strony internetowej, wypełnia kartę pobytu lub kontaktuje się z nami.

2. Możemy gromadzić takie dane jak:
imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e – mail, PESEL, dane karty kredytowej, informacje dotyczące płatności historię pobytu, w tym informacje na temat dodatkowych zamówionych usług komunikacja z użytkownikiem skierowana do nas przez użytkownika za pośrednictwem poczty, wiadomości e – mail, czatu, mediów społecznościowych oraz przez telefon
Nietrwały zapis w postaci monitoringu wizyjnego

§ 4 W jakim celu przetwarzamy dane osobowe i jak długo
1. Dane osobowe mogą być wykorzystywane w następujących celach:
Zawarcie umowy zakupu usługi hotelowej
Kontakt z użytkownikiem w celu obsługi otrzymanych zapytań
Kontakt z użytkownikiem w celu uzgodnienia szczegółów dotyczących planowanego pobytu

2. Możemy również przetwarzać dane osobowe użytkownika w następujących przypadkach:
W celu ochrony żywotnych interesów użytkownika lub innej osoby (nagłe przypadki medyczne)
Gdy użytkownik wyraził zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celach marketingowych
Gdy użytkownik wyraził zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowych
Gdy użytkownik wyraził zgodę na profilowanie w celu dostarczenia bardziej dopasowanych ofert do swoich potrzeb w przyszłości
Gdy użytkownik wyraził zgodę na kontakt w celu oceny satysfakcji i podnoszenia jakości świadczonych usług w przyszłości

3. Dane osobowe użytkowników nie będą przechowywane przez okres dłuższy niż jest to konieczne do realizacji celów w jakich są przetwarzane. Okres przechowywania danych osobowych jest uzależniony od celu w jakim są przetwarzane. Dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia umowy oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń przysługujących Marina Diana Sp. z o.o. oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych).

§ 5 Udostępnianie danych osobowych
1. Dane osobowe mogą być udostępniane:
podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa
zaufanym agentom OTA (online travel agency) za pośrednictwem których
użytkownik rezerwuje pobyt w hotelu
podmiotom obsługującym karty kredytowe i debetowe, które umożliwiają
dokonywanie płatności, a także weryfikują płatności pod kątem ewentualnych oszustw
firmom transportowym i taksówkarskim w przypadku zamówienia dla gościa
transportu lub przesyłki kurierskiej
firmom świadczącym usługi wsparcia IT dla hotelu
firmom świadczącym usługi obsługi księgowej
firmom świadczącym obsługę prawną
firmom świadczącym usługi marketingowe dla hotelu

2. Dane osobowe użytkowników nie są sprzedawane.

§ 6 Międzynarodowy transfer danych
Ze względu na prowadzony profil działalności współpracujemy z partnerami krajowymi oraz zagranicznymi. Część z naszych partnerów znajduje się poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG). Chociaż przepisy prawa dotyczące ochrony danych w poszczególnych krajach mogą różnić się od tych obowiązujących w krajach zrzeszonych w ramach EOG, podejmujemy odpowiednie kroki w celu zapewnienia, że proces przetwarzania danych osobowych odbywa się w sposób bezpieczny i zgodny z prawem.

§ 7 Pliki cookies
1. Serwis www.marinadiana.pl korzysta z tzw. plików cookies. Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

3. W ramach serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: sesyjne oraz stałe. Cookies sesyjne są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Stałe pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony
w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

4. Pliki cookies używane są w celach:
tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy
serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
utrzymywania sesji użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której
użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła
określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google

5. Serwis pozyskuje informacje o użytkownikach poprzez dobrowolne wprowadzenie w formularzach informacji oraz przez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików „Cookies” (tzw. ciasteczka).

6. Przy pierwszej wizycie na stronie www.Marinadiana.pl użytkownik jest informowany używaniu plików cookies. Pozostając na stronie użytkownik akceptuje stosowanie zwykłych plików cookies na stronie internetowej. Brak zmiany po stronie użytkowników ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na użycie plików cookies.

7. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu mogą byćrównież wykorzystywane przez współpracujących z operatorem serwisu reklamodawców oraz partnerów.

8. W celach statystycznych operator serwisu może prowadzić analizę ruchu użytkownika sieci internetowej.

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywanych w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.

10. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlania reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie (funkcje Adwords: remarketing, kategorie zainteresowań, podobni odbiorcy, inne rodzaje reklam opartych na zainteresowaniach, kierowanie demograficzne i na lokalizację).

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences

12. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa)zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

13. Operator serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej serwisu.

§ 8 Prawa ochrony danych
Użytkownikowi serwisu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych, poprawiania danych, żądania ich usunięcia, sprzeciwu wobec przetwarzania lub ograniczenia
przetwarzania, prawo do przeniesienia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – PUODO (dawniej – GIODO). Powyższe uprawnienia przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora. W w/w celach prosimy o kontakt: rezerwacje@marinadiana.pl

§ 9 Zmiany polityki prywatności
Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce prywatności, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualnie zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników za pośrednictwem poczty elektronicznej lub zawiadomienia opublikowanego na naszej stronie internetowej

Weekend we dwoje!

Aktualności

Pakiety konferencyjne

Zimowy Chill nad zalewem

Zapraszamy Was na odprężający spacer nad malowniczy Zalew Zegrzyński. To idealna okazja, aby podziwiać uroki jesieni w pełnej krasie

Pakiet – We Dwoje

2 dni (1 nocleg) w komfortowym  apartamencie z widokiem na jezioro, wspólne jacuzzi, butelka wina i filetowane owoce w pokoju.